XXI Međunarodna atletska ulična trka “Oslobođenje Cetinja” i promocija knjige “Crnogorski slikari i vajari” autora Antona Zadrime
12.11.2023

U okviru programa obilježavanja Dana Prijestonice i Dana oslobođenja Cetinje, u utorak, 14. novembra 2023. godine, biće održana tradicionalna XXI Međunarodna atletska ulična trka “Oslobođenje Cetinja”, na Studentskom trgu, sa početkom u 11:30 časova.

Učešće u trci uzeće djeca iz dječijeg vrtića “Zagorka Ivanović”, učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Prijestonice, učenici/ce osnovnih škola pri atletskim klubovima Crne Gore, osobe sa invaliditetom, junior/rke i seniori/rke iz atletskih klubova Crne Gore i zemalja okruženja, Vojska Crne Gore, Uprave policije Crne Gore, veterani,  rekreativci i studenti fakulteta sa Cetinja.

Međunarodnu atletsku trku Prijestonica Cetinje tradicionalno organizuje u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, Atletskim klubom “Lovćen”, Vojskom Crne Gore, JPU “Zagorka Ivanović” i Kulturno umjetničkim društvom ”Njegoš”.

Napominjemo da će zbog održavanja trke Studenski trg biti zatvoren 14. novembra poslije ponoći, sve do njenog završetka istog dana u 15 časova. Prijave se mogu vršiti na mejl adresu sekretarijat.osm@cetinje.me ili putem telefona 067/573-728.

Program obilježavanja 13. novembra završava se promocijom knjige “Crnogorski slikari i vajari” autora Antona Zadrime, čije su dopunjeno izdanje pripremili Ivan Mijanović i Mladen Zadrima. Promocija će se održati u Centru za kulturu Prijestonice Cetinje, u četvrtak, 15. novembra, sa početkom u 18 časova.

Prateći intenzivno preko dvadeset godina likovna dešavanja u Crnoj Gori, autor je sve pisao i sakupio u jednoj knjizi, koja je podijeljena u četiri poglavlja: prikazi, razgovori, komentari i eseji.

Sadašnje izdanje knjige, koje je dopunjeno nizom kvalitetnih fotografija, modernog dizajna i preglednije od prvobitnog iz daleke 1986. godine, izlazi pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje i finansijske podrške Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

Više o knjizi i autoru govoriće urednik Ivan Mijanović, istoričarka umjetnosti dr Anastazija Miranović i umjetnik i pisac Slobodan Slovinić.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018