Otvoren XVII Međunarodni džudo turnir „13. novembar“
04.11.2023

Program proslave Dana Prijestonice započeo je danas Međunarodnim džudo turnirom „13. novembar“, koji tradicionalno već 17 godina organizuju Prijestonica Cetinje i Džudo klub „Crnogorac“.

Događaj je otvorio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, koji je naveo da ovaj turnir godinama okuplja sportiste iz različitih djelova Crne Gore i drugih država, ali sa istom strašću i posvećenošću ovom veličanstvenom sportu.

„Ponosni smo što kroz ovakve manifestacije pratimo cetinjske mlade talente koji će odrasti u vrhunske sportiste i radovati nas svojim uspjesima na najprestižnijim takmičenjima, onako kako to često rade džudisti iz kluba “Crnogorac”. Upravo zbog njih i svih mladih talenata sa Cetinja, prioritet gradske uprave je unapređivanje standarda i stvaranje kvalitetnijih uslova za bavljenje sportom, što smo u prethodnom periodu i pokazali kroz ulaganja u sportsku instrastrukturu, sportske klubove i podršku sportskim manifestacijama, među kojima je i ova“, naveo je Đurašković.

Na svečanom otvaranju takmičenja, prisutnima se obratio i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović koji je čestitao organizatorima i istakao fantastičnu posjećenost i ovogodišnjeg turnira:

„Čestitam vam na svim ovim godinama lijepog druženja i saradnje. Lijepo je vidjeti špalire mladih i talentovanih dječaka i djevojčica. Nadam se da će odavde izaći šampioni poput Srđana Mrvaljevića, koji je danas ovdje sa nama, i da ćemo se na nekim od sljedećih Olimpijskih igara radovati i vašim uspjesima“, zaključio je Simonović.

Turnir je i ove godine okupio oko 450 takmičara iz Crne Gore i regiona.

Džudo klub „Crnogorac“ je dodijelio plaketu počasnom predsjedniku kluba dr Milovanu Jankoviću, kao i zahvalnice za doprinos u razvoju kluba predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanu Simonoviću, dosadašnjem ministru sporta i mladih Vasiliju Laloševiću, direktoru Sportskog centra Zoranu Kapisodi i Kulturno umjetničkom društvu „Njegoš“.

Sportski program proslave 13. novembra nastavlja se organizacijom Bilijar turnira „Open Cetinje 2023“, disciplina tri martinele, koji će se održati u ponedjeljak, 06. novembra 2023. godine, u Sportskom centru, sa početkom u 20 časova. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018