Program obilježavanja 13. novembra - Dana Prijestonice i Dana oslobođenja Cetinja
01.11.2023

Prijestonica Cetinje, u saradnji sa kulturnim ustanovama i lokalnim sportskim klubovima, organizovala je bogat program povodom proslave 13. novembra – Dana Prijestonice i Dana oslobođenja Cetinja.

Program će započeti sportskim aktivnostima u subotu, 04. novembra, kada će biti održan tradicionalni XVII Međunarodni džudo turnir "13. novembar" u organizaciji Džudo kluba  "Crnogorac" i Prijestonice Cetinje, u Sportskom centru, sa početkom u 10 časova. Na istoj lokaciji, u ponedjeljak 06. novembra u 20 časova, održaće se Bilijar turnir "Open Cetinje 2023" u organizaciji Bilijar kluba "Biljarda" i Prijestonice.

Pored sportskih aktivnosti, programom je 09. novembra u Centru za kulturu Prijestonice Cetinje predviđena i promocija knjige "Spomenik princezi Kseniji Petrović Njegoš na Cetinju", koji je prošle godine svečano otkriven na platou ispred kuće Đukanovića u Njegoševoj ulici. Izložba "Miris prošlosti gospodskog Cetinja" knjigom i fotografijom kroz vrijeme, održaće se narednog dana, 10. novembra, u čitaonici biblioteke "Njegoš", sa početkom u 12 časova.

Sportski program se nastavlja održavanjem Cetinje Montenegro Fight-a II u organizaciji Kick box kluba "Lovćen" i Prijestonice Cetinje, 10. novembra u Sportskom centru od 19 časova i organizacijom prepoznatljivog Otvorenog kupa Prijestonice u bench press-u i dead lift-u u organizaciji Powerlifting saveza Crne Gore, Powerlifting kluba "Lovćen" i Prijestonice Cetinje, koji je planiran za 11. novembar u 11 časova.

U okviru programa obilježavanja Dana Prijestonice, 12. novembra biće otvoren i tradicionalni Crnogorski likovni salon "13. novembar", koji su uspješno gradile čitave generacije umjetnika, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić", sa početkom u 19 časova.

Glavni dio programa će biti Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, koja će se održati 13. novembra, sa početkom u 12 časova u Vladinom domu, a ranije istog dana biće upriličeno polaganje vijenaca na Spomen kosturnicu i kod Vlaške crkve i otvaranje izložba Maje Đurić "Čuvari adrese" u organizaciji Centra za kulturu, Ministarstva kulture i medija i Prijestonice Cetinje.

Program se završava XXI Međunarodnom atletskom uličnom trkom "Oslobođenje Cetinja", koja će biti otvorena 14. novembra na Studentskom trgu u 11:30 časova i promocijom knjige "Crnogorski slikari i vajari" – dopunjeno izdanje, autora Antona Zadrime u prostorijama Centra za kulturu, sa početkom u 18 časova.

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da svojim prisustvom uveličaju predstojeće događaje i da zajednički ispratimo obilježavanje 13. novembra, Dana naše Prijestonice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018