Odgovor gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića na urgenciju iz MONSTAT-a
28.10.2023

Poštovana gospodo iz Monstata,

Zahvaljujem na brizi ili bolje reći prijetnji vezano za održavanje popisa na Cetinju. Ni malo važnijima nijesmo dozvoljavali da nam prijete, a posebno ne onima koji nas žele prebrojati po svaku cijenu i predstaviti neke već pripremljene rezultate kao zvanične.

Ništa ne brinite, uvjeravam vas da će popis biti održan kao i onaj 2011. godine, bez bilo kakvih problema i u skladu sa najvišim standardima u ovoj oblasti kada se za to steknu uslovi, što sada shodno broju popisivača prijavljenih na Cetinju i ukupnom društvenom ambijentu apsolutno nije slučaj.

Na kraju, kako ste više puta upozorili na “imperativnost” normi, želim da vas podsjetim da ste u svom postupanju prekršili niz zakonskih odredbi i da bi se u postupanju rukovodstva Monstata i vaših naredbodavaca mogli identifikovati elementi krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

Zbog toga, umjesto pisma koje ste mi uputili kao gradonačelniku Prijestonice, povedite računa o postupanju koje prevazilazi nadležnosti institucije na čijem ste čelu i ništa ne brinite, popisa će biti kada se za to steknu uslovi i potpuni politički i društveni konsenzus uz jasne kontrolne mehanizme.

Drugačije, što bi moji Cetinjani rekli - lako ćete nas popisat'.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018