Novčane kazne za nelegalno odlaganje otpada na teritoriji Prijestonice
26.10.2023

Nadležne službe Prijestonice Cetinje su u prethodnom periodu vršile pojačani komunalni nadzor na lokacijama za odlaganje komunalnog i građevinskog otpada, u cilju sprječavanja stvaranja divljih deponija na teritoriji grada.

Uprkos brojnim apelima i molbama Prijestonice Cetinje da se otpad ne odlaže na mjestima koja nijesu za to predviđena, zbog sve učestalijih primjera nedoličnog ponašanja, nadležne službe Prijestonice su prethodnih dana izdavale prekršajne naloge za nepropisno odlaganje otpada i formiranje nelegalnih deponija odgovornim licima i privrednim društvima.

Komunalna policija i inspekcija Prijestonice Cetinje je, shodno Zakonu o komunalnim djelatnostima i Odluci o komunalnom redu, po ovom osnovu izricala novčane kazne za više fizičkih i pravnih lica.

Zbog povećanog broja pritužbi građana, biće pojačane mjere kontrole nelegalnog odlaganja otpada i prisustvo službenika Komunalne policije i inspekcije na lokalitetima na kojima se to najčešće dešava.

Ovim putem apelujemo na sve građane da adekvatno odlažu otpad i pravilno koriste komunalnu infrastrukturu, kako bi naš grad bio još urednije i ljepše mjesto za život.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018