Delegacija Arnavutköya u zvaničnoj posjeti Prijestonici Cetinje
20.10.2023

Delegacija Arnavutköya na čelu sa predsjednikom opštine Ahmet Haşim Baltacıjem boravila je danas u zvaničnoj posjeti Prijestonici Cetinje.

Prijemu su prisustvovali predstavnici gradske uprave Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, koji su istakli odličnu saradnju Crne Gore i Turske i podsjetili da su Cetinje i Gaziantep gradovi pobratimi.

Na prijemu je bilo riječi o dosadašnjim partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, kao i novim modelima saradnje za poboljšanje bileteralnih odnosa i budućim investicijama u sektorima poljoprivrede i turizma.

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Prijestonice Cetinje Savo Borozan zahvalio se gostima na posjeti, iskazavši uvjerenje da postoji veliki prostor da učimo jedni od drugih, kao i mogućnost da kroz prijateljski i partnerski pristup sarađujemo u različitim oblastima od interesa za obje zemlje.

Predsjednik opštine Arnavutköya Ahmet Haşim Baltacı naglasio je da je za republiku Turska Crna Goru zemlja partner i prijatelj, te da je uvjeren da će u narednom periodu obije strane dati puni doprinos ka produbljivanju saradnje.

Prisutni su se usaglasili da ovakve i slične posjete doprinose već postojećoj saradnji i razmjeni između naših zemalja, posebno po pitanju povećanja broja investicija iz Turske u Crnu Goru.

Nakon sastanka, organizovan je obilazak grada i znamenitosti Prijestonice za delegaciju iz Arnavutköya.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018