Početak izgradnje fiskulturne sale u OŠ “Lovćenski partizanski odred” u toku naredne godine
12.10.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se sa v.d. direktorice Osnovne škole “Lovćenski partizantski odred” Danijelom Bokan, u cilju rješavanja višegodišnjih problema i unapređenja uslova rada u toj školi.

Tema sastanka bio je proces legalizacije škole, koji se privodi kraju nakon pune dvije decenije, čime su se konačno stekli uslovi za projekat izgradnje fiskulturne sale u ovoj obrazovnoj ustanovi, koji će se realizovati u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

Prepoznajući važnost izgradnje fiskulturne sale, koja će biti od velikog značaja za izvođenje nastave, kao i realizaciju vannastavnih sportskih i rekreativnih aktivnosti, gradonačelnik Nikola Đurašković istakao je da je prioritet gradske uprave da najmlađim sugrađanima obezbijedi prostor i sredstva za kvalitetniji rad, koji će im olakšati put sticanja znanja i vještina.

On je naveo da ovim projektom, Prijestonica Cetinje potvrđuje spremnost da doprinese unapređenju obrazovnog sistema i stvaranju boljih uslova uslova za školovanje cetinjskih osnovaca, te da očekuje raspisivanje tendera za izvođača radova najkasnije do kraja januara mjeseca.

V.d. direktorice škole Danijela Bokan izrazila je posebno zadovoljstvo što će radovi u vezi izgradnje sale teći uporedo sa programom energetske efikasnosti, koji će se realizovati u junu mjesecu 2024. godine, a koji obuhvata kompletnu rekonstrukciju krova i fasade, kao i rješavanje pitanja grijanja i bravarije u školi.

Na sastaku je bilo riječi i o video nadzoru za objekat škole koji će obezbijediti Prijestonica Cetinje, kao i o drugim budućim projektima i mogućim modelima saradnje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018