Đurašković i Radović: Unaprijediti saradnju Prijestonice Cetinje i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“
11.10.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa direktorom Kraljevskog pozorištva „Zetski dom“ Lukom Radovićem, povodom razmatranja ključnih aspekata saradnje Prijestonice Cetinje i pozorišta, kao i ideja za njihovo unapređenje.

Gradonačelnik Đurašković ocijenio je da Kraljevsko pozorište „Zetski dom“, kao najstarija teatarska institucija u Crnoj Gori, ima ključnu ulogu u kulturnom i umjetničkom životu naše zajednice, te da je ova inicijativa samo početak saradnje koja će imati pozitivan uticaj na kulturni život u Prijestonici.

Tokom sastanka konstatovano je da postoji neraskidiva povezanost između pozorišta i društva u kojem djeluje, te da je u tom smislu potrebno unaprijediti saradnju između Prijestonice Cetinje i "Zetskog doma", koja će podrazmijevati zajedničku promociju programa umjetničkog karaktera, kao i obilježavanje jubileja 140 godina postojanja pozorišta, koji se navršava naredne godine.

Na sastanku je dogovorena saradnja pomenutih institucija i u infrastrukturnom smislu, odnosno planiranje projekta uređenja i rekonstrukcije dvorišta „Zetskog doma“, koji će zajednički finansirati Prijestonica i Kraljevsko pozorište.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018