Prijestonica Cetinje poklonila fundus narodnih nošnji osnovnim školama “Njegoš“ i “Lovćenski partizanski odred“
09.10.2023

Prijestonica Cetinje poklonila je fundus narodnih nošnji za dramsko-folklorne sekcije osnovnim školama “Njegoš“ i “Lovćenski partizanski odred“, koje je sekretar Sekretarijata za kulturu Željko Vušurović danas uručio direktoricama škola.

Donacijom narodnih nošnji, koje imaju važno mjesto u bogatoj riznici narodnog stvaralaštva, Prijestonica Cetinje želi da doprinese radu dramsko-folklornih sekcija, njihovom učešću na državnim i međunarodnim manifestacijama, kao i njegovanju bogatog istorijskog nasljeđa i tradicije.

Uručujući nošnje direktoricama škola, sekretar za kulturu Željko Vušurović iskazao je zadovoljstvo što Prijestonice može da pomogne cetinjskim školama u pripremi i izvođenju bogatih kulturno-umjetničkih programa, navodeći da se na taj način ulaže u budućnost ovog grada, njeguje crnogorska kultura i prenosi znanje i iskustvo na nove generacije.

Direktorice osnovnih škola “Njegoš“ i “Lovćenski partizanski odred“ Adrijana Aleksić i Danijela Bokan zahvalile su se na poklonu koji je dio naše tradicije, ističući da moramo podsticati kreativnost kod djece, želju za znanjem, ali i spoznaju svojih korijena.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i medija Crne Gore (nekadašnje Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta), a realizovan je u okviru Programa zaštite i unapređenja kulturnih dobara za 2021. godinu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018