Otvorena izložba „RE:CREATE – Oživljavanje otpada kroz umjetnost“
29.09.2023

Izložba “RE:CREATE – Oživljavanje otpada kroz umjetnost” otvorena je danas u Agenciji za razvoj i podršku poslovanju, a organizovana je u okviru festivala „Dani nauke i inovacija 2023“ Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

U ime Prijestonice Cetinje, prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Ana Novović, koja je istakla da ovaj projekat nije samo o stvaranju umjetničkih djela, već i o podizanju svijesti o ozbiljnim ekološkim problemima s kojima se suočavamo i pokretanju promjena, jer svako izloženo umjetničko djelo priča priču o tome kako je otpad preoblikovan u nešto novo iz onoga što je bilo odbačeno.

„Umjetnost je oduvijek bila duhovna djelatnost čovjeka i sredstvo izražavanja, stvorena sa namjerom da se prenesu emocije i ideje, ali takođe ima moć mijenjati svijet oko nas. Ova izložba prikazuje upravo tu moć, jer nas podstiče na razmišljanje kako svako od nas može napraviti promjenu i doprinijeti očuvanju životne sredine u kojoj živimo“, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Organizator program “RE:CREATE – Oživljavanje otpada kroz umjetnost” je NVO Gnijezdo, a cilj ovog programa je inspirisati inovativnost i kreativnost među djecom i mladima, istovremeno jačajući svijest o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštite životne sredine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018