Završena izgradnja trga na Njegušima
12.09.2023

Prijestonica Cetinje, posredstvom Sekretarijata za investicije i održivi razvoj, uspješno je realizovala projekat izgradnje trga na Njegušima – jednog od najstarijih trgova u Crnoj Gori, koji predstavlja značajno kulturno-istorijsko nasljeđe ovog kraja.

Izvedeni radovi po projektu podrazumijevali su izgradnju kompletne podzemne infrastrukture, rekonstrukciju trga, izgradnju parking prostora, postavljanje javne rasvjete i urbanog mobilijara, a planirano je i hortikulturno uređenje ovog prostora.

U okviru istog projekta postavljene su montažne kućice izložbeno-prodajnog karaktera, koje će omogućiti lokalnom stanovništvu da plasiraju i prodaju tradicionalne proizvode.

Realizacijom ovog projekata, Prijestonica Cetinje želi da pozicionira Njeguše kao konkurentan turistički lokalitet u Crnoj Gori, kao i da podstakne razvoj poljoprivrede, stvarajući uslove za ostanak ljudi u naseljima van urbanih gradskih zona.

Izvođač radova je konzorcijum „SMB“ koji čine: „Kobra“ d.o.o. iz Budve, „Ramel“ d.o.o. iz Nikšića i „Geoengineering“ d.o.o. Podgorica.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018