Završena rekonstrukcija krova i fasade na Domu zdravlja
11.09.2023

Završena je rekonstrukcija kompletne krovne konstrukcije i fasade objekta Doma zdravlja na Cetinju vrijedna preko 300 hiljada eura, a sredstva za ove radove obezbijeđena su iz fonda Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) koja su građani i privrednici donirali tokom COVID pandemije.

Povodom završetka radova održana je prigodna svečanost kojoj su prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, zamjenica gradonačelnika Ana Novović, predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, kao i predstavnci Doma zdravlja, OB “Danilo I”, privrednici i građani.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković izrazio je zadovoljstvo zbog, kako je naveo, ‘’realizacije značajnog projekta koji svjedoči o koraku naprijed u našim naporima da rješavanjem višedecenijskog problema unaprijedimo i pružimo kvalitetne uslove i zdravstvenu zaštitu stanovnicima Prijestonice’’.

Gradonačelnik je naglasio da kontinuiranim ulaganjem u zdravstvene ustanove ostajemo posvećeni najvažnijem cilju, zaštiti zdravlja pacijenata, odgovornosti prema njima ali i zdravstvenim radnicima, koji kroz ovakve projekte dobijaju napredniji ambijent za boravak i rad.

“Nadam se da će naše sugrađanke i sugrađani biti zadovoljni unapređenim uslovima u Domu zdravlja, te da će, kao i do sada, ova zgrada biti mjesto koje će na brz, siguran i kvalitetan način u potpunosti pružati usluge koje su im neophodne i mjesto gdje ćemo zajedno graditi bolju i zdraviju budućnost za našu zajednicu”, poručio gradonačelnik Đurašković.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, kazao je da Cetinje po svemu zaslužuje da nakon puno godina ima rekonstrukciju Doma zdravlja.

”Čestitam direktoru Radoviću i njegovom timu na svim aktivnostima koje su preduzeli u prethodnom periodu”, naglasio je predsjednik Vlade Abazović u svom obraćanju, dodajući da želi svima da čestita u nadi da ćemo u kontinuitetu permanentno unapređivati zdravstvenu zaštitu i svima kojima je potrebno, servis pružiti u najbržem mogućem roku i na najbolji mogući način.

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić zahvalio je građanima na doniranim sredstvima kao i strpljenju, koje, kako je kazao, pokazuju godinama unazad zbog zapuštene infrastrukutre zdravstvenih objekata i izrazio nadu da će ovakve prakse ubrzo postati prošlost.

”Dom zdravlja Cetinje, uz nesporni kvalitet zdravstvenih usluga koje pruža građanima zahvaljujući medicinskom kadru, od sada će raditi u boljim i sigurnijim uslovima, što naša Prijestonica i njeni građani itekako zaslužuju”, kazao je Šćekić.

On je poručio da je nakon spoljašnjih radova, prioritetni zadatak menadžmenta Doma zdravlja i Vlade Crne Gore, kao i lokalne samouprave, nastavak rekonstrukcije unutrašnjosti objekta, s ciljem obezbjeđivanja veće funkcionalnosti, komfora  i efikasnosti u radu.

Direktor cetinjskog Doma zdravlja, dr Marko Radović kazao je da je ovo veliki dan za cetinjski Dom zdravlja, koji je, kao i cijela primarna zaštita, ponio veliki teret tokom Covid pandemije.

”Mislim da su sredstva koja su oprijediljena iz NKT-a utrošena na pravi način jer su višdecenijski problemi sa prodorom atmosferske vode, vlagom i kondezacijom dostigli svoj vrhunac. Benefite ove investecije će osjetiti svi zapošljeni od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, preko bolničkih ambulanti, kolega iz privatnog sektora, zaposlenii u Domu zdravlja ali on što je najbitnije građani i građanke Cetinja koji su korisnici zdravstvenih usluga” zaključio je Radović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018