Internacionalni festival folklora u Prijestonici od 20. do 24. jula 2023. godine
17.07.2023

Prijestonica Cetinje će po 13. put biti domaćin Internacionalnog festivala folklora i mjesto susreta različitih kultura i tradicija u periodu od 20. do 24. jula 2023. godine. Tom prilikom ugostićemo najreprezentativnije ansamble iz Bosne i Hercegovine, Turske, Poljske, Grčke i Sjevernog Kipra.

Od 2000. godine festival folklora održava se u Prijestonici Cetinje, a do 2003. godine ovaj festival je imao karakter crnogorskog festivala folklora. Počevši od 2004. do 2008. godine, festival ima i međunarodni značaj - održava se kao Internacionalni festival folklora pod pokroviteljstvom CIOFF - a (Svjetske organizacije folklornih festivala i tradicionalne umjetnosti), koja je pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Kulturno-umjetničko društvo “Njegoš” sa Cetinja decenijama je domaćin ovog međunarodnog festivala koji okuplja najznačajnije folklorne ansamble iz cijelog svijeta, a za to vrijeme ugostili su na hiljade učesnika i gostiju.

Internacionalni festival prikazuje ljepotu narodnih igara i pjesama kroz multimedijalni koncept koncerta, vrlo pazljivo osmišljen, izrežiran i isporduciran po najvišim standardima scene, obezbjeđujući promociju kulture, folklora i običaja.

Pokrovitelji manifestacije su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Cetinje, Ministarstvo finansija i Ministarstvo kulture i medija.

Medijski pokrovitelji festivala su RTCG i RTV Cetinje, medijski sponzor Gradska Televizija, kao i brojni prijatelji festivala.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018