Počelo obilježavanje 13. jula u Prijestonici Cetinje
13.07.2023

Polaganjem vijenca na Spomen – kosturnicu, jutros je na Cetinju počelo obilježavanje 13. jula – Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda.

Vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Mudreša, predsjednica Skupštine Prijestonice Milena Vujačić i potpredsjednik Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore Stevan Radunović.

Na spomenik podignut u znak sjećanja na rodoljube i žrtve fašizma sa područja Cetinja koji su stradali u periodu od 1941. do 1945. godine, vijenac su položili i predstavnici SUBNORA Crne Gore i predstavnici boračkih i antifašističkih udruženja Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Nakon ceremonije polaganja vijenaca, upriličen je svečani prijem delegacije SUBNORA Crne Gore i udruženja bivših jugoslovenih republika u Prijestonici Cetinje.

Zamjenik gradonačelnika Prijestonice Miloš Mudreša iskazao je zadovoljstvo posjetom članova ovih organizacija, naročito na datum koji simbolizuje neprolazne i univerzalne vrijednosti, koje nas, kako je naveo “obavezuju da se odgovorno nosimo sa aktuelnim izazovima i iskušenjima, uz zadatak i obavezu svih da zajedničkim snagama doprinesemo sveukupnom razvoju i prosperitetu građanske, slobodne, antifašističke i evropske Crne Gore”.

Predstavnici SUBNORA zahvalili su na prijemu i organizaciji svečane proslave Dana državnosti, iskazujući zadovoljstvo što će se taj događaj dogoditi baš u crnogorskoj prijestonici.

Svečana proslava 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, u organizaciji Prijestonice Cetinje i SUBNORA održaće se večeras na Ljetnjoj pozornici, sa početkom u 20 časova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018