Čestitka gradonačelnika Nikole Đuraškovića povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore
12.07.2023

Cijenjene Cetinjanke i Cetinjani, uvažene građanke i građani Crne Gore u domovini i dijaspori, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore!

 

Slaveći današnji praznik prilika je da se podsjetimo dva značajna datuma iz crnogorske prošlosti - 13. jula 1878. godine kada smo na Berlinskom kongresu dobili formalno međunarodno priznanje, i 13. jula 1941. godine koji su velikani svjetske misli ocijenili kao istorijski događaj koji spada među najveće domete slobodarske tradicije 20. vijeka. Ovim slavnim datumima smo zavrijedili poštovanje velikih sila i aktera svjetske politike, a Crna Gora potvrdila svoje viševjekovno trajanje i pokazala kako se čuva ugled, dostojanstvo i slobodarska tradicija.

 

Uz duboko poštovanje prema djelima naših predaka i pijetet prema žrtvama koje opominju da borba za slobodu, jednakost i pravdu nije završena, dužni smo da se snažno odupremo istorijskom revizionizmu, ostajući dosljedni onoj državotvornoj i antifašističkoj vertikali i vrijednosnom sistemu koje ovaj značajan datum simbolizuje i na kome se temelji savremena Crna Gora.

 

Unapređujući našu državu na tim temeljnim vrijednostima koji nam garantuju prosperitet i budućnost u društvu prosvijećenih naroda Evrope i svijeta, koristim priliku da još jednom svima od srca čestitam Dan državnosti Crne Gore i 82 godine antifašističke borbe i Narodnooslobodilačkog ustanka crnogorskog naroda!

 

Neka je vječna Crna Gora!

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018