Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo “Princeza Ksenija” u posjeti Prijestonici Cetinje
29.06.2023

U Prijestonici Cetinje danas je upriličen prijem za članove Crnogorskog kulturno-prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

Zvanična posjeta Prijestonici dogovorena je kao nagrada za nastavnike i pobjednike „Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku“, čiji je cilj očuvanje jezičkog identiteta crnogorske zajednice u Vojvodini.

Predstavnici Prijestonice Cetinje zahvalili su se gostima na posjeti i svemu što rade na promociji crnogorske kulture, jezika i tradicije, istakavši da nemjerljiv doprinos očuvanju crnogorskog identiteta daju upravo aktivnosti dijaspore.

Tokom razgovora, gosti su upoznali predstavnike Prijestonice sa aktivnostima i projektima koje realizuju, navodeći da im je posjeta Prijestonici, koju tradicionalno organizuju kao nagradno putovanje nakon svake recitatorske smotre, izuzetno značajna zbog njenog simboličnog značaja za Crnu Goru.

Prijemu su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ana Novović, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Savo Borozan, v.d. sekretarke Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Aleksandra Dapčević, direktor Pokrajinske smotre Nenad Stevović, nastavnice Slavica Šestović i Vesna Kostelac, član žirija Jana Krivokapić i pobjednici smotre Iva Drašković, Natalija Kaluđerović, Minja Periz i Vanja Červenjak.

Gosti će u toku boravka na Cetinju posjetiti i gradske muzeje, mauzolej na Lovćenu, nacionalne parkove i Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018