Održan seminar u okviru projekta "Open Tourism PLUS"
26.06.2023

Danas je u Prijestonici održan posljednji u nizu događaja koji se organizuje u sklopu projekta "Open Tourism PLUS" finansiranog iz sredstava Evropske unije.

Projekat "Open Tourism" predstavlja novi model javno-privatne prekogranične saradnje Italija - Albanija - Crna Gora čiji je glavni cilj valorizacija lokalnog istorijskog, kulturnog, gastronomskog i prirodnog bogatstva kroz turističku ponudu, kao i unapređenje ekonomskog i društvenog razvoja.

U ime Prijestonice Cetinje prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Ana Novović, koja je istakla da su realizacijom ovog projekta postignuti vrijedni rezultati u oblikovanju turističke ponude grada, pune valorizacije turističkog potencijala i promocije teritorije Prijestonice Cetinje, podižući svijest o važnosti regionalnih aktivnosti i održivog turizma.

"Važno je istaći da je projekat "Open Tourism" baziran na novom konceptu u turizmu odnosno promjeni fokusa sa masovnog na individualni turizam što podrazumijeva bliži odnos turiste i lokalne zajednice. Akcenat je na prekograničnoj saradnji što predstavlja šansu za unapređenjem kako turističke ponude tako i uspostavljanja novih održivih partnerstava", navela je zamjenica gradonačelnika.

Na današnjem Workshop-u više riječi je bilo o održivom turizmu i upotrebi alata izrađenih u okviru navedenog projekta, kao što su već izrađeni promotivni video i turistički materijali, elektronske brošure i mobilna aplikacija kroz koju su predstavljene sve ponuđene usluge i svi uključeni regioni, a omogućena je i njena nadogradnja i međusobna promocija svih uključenih opština.

Pored Prijestonice Cetinje, partnerske organizacije uključene u realizaciju ovog pilot projekta su Unija tarantinskih opština "Zemlje mora i sunca" iz Italije u svojstvu vodećeg partnera, kao i NVO CEDIR iz Albanije.
 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018