Predstava „Neobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić"
15.06.2023

PredstavaNeobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić", rađena po tekstu Marije Mihaljević, u režiji Dušanke Belade, premijerno će biti izvedena u utorak, 20. juna u atrijumu Vladinog doma, sa početkom u 21 čas.

Ulogu Katerine Radonjić tumačiće istaknuta crnogorska glumica Ivana Mrvaljević.

„Neobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić" prvobitno je, 2020. godine, predstavljen kao audio drama, a tekst se oslanja o knjigu „Kratki opis o Zeti i Crnoj Gori" (1774), koja pored istorijskog svjedočanstva sadrži i lične impresije i kritičke misli o okolnostima iz tog doba, za koje se vjeruje da su pripadale upravo Katerini.

Katerina Radonjić, rođena u 18. vijeku na Njegušima, bila je sestra prvog crnogorskog guvernadura Stanislava Radonjića. Poznato je da je govorila nekoliko jezika i da se zalagala za nauku, obrazovanje i umjetnost.

Za muziku u predstavi zadužena je Marija Mitrović, za kostim Aleksandra Džaković, za lekturu Jelena Šušanj. Autor video segmenata je Vukša Vujošević, fotograf Jugoslav Belada, dok će djevojčicu u predstavi igrati Ida Popović.

Predstava je realizovana pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, uz pomoć Narodnog muzeja Crne Gore, Turističke organizacije Cetinje, Matice crnogorske, Crnogorske kinoteke i RTV Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018