Otvorena Fotodokumentarna izložba „EI Obod Cetinje – Omaž Petru Sinanoviću – Nagibu“
30.05.2023

U prostorijama Agencije za razvoj i podršku poslovanju večeras je otvorena Fotodokumentarna izložba „EI Obod Cetinje - Omaž Petru Sinanoviću – Nagibu“.

U okviru ovogodišnjeg programa „Neđelje arhiva”, koja se održava u organizaciji Državnog arhiva Crne Gore u periodu od 29. maja do 02. juna, na teritoriji cijele države predviđeno je više od 100 programa i aktivnosti u svim arhivskim odsjecima širom države, a večerašnja izložba je jedna od njih.

U ime Prijestonice prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović, koja je istakla da arhivi služe kao čuvari sjećanja i izvori informacija o našoj prošlosti, jer zahvaljujući njima imamo priliku da istražujemo i bolje razumijemo kulturnu baštinu i istoriju našeg grada.

„Osnovanje Elektroindustrije „Obod“ imalo je poseban značaj za tadašnji razvoj Cetinja, a današnji događaj predstavlja priliku da se divimo i pričamo ne samo o ovim fotografijama, već upravo i o Obodu i Cetinju, jer svaki kadar nosi sa sobom jedinstvenu priču i otvara prozor u prošlost“, istakla je zamjenica gradonačelnika.

Ona je navela da je kroz definisanje pravnog okvira i usvajanja paketa stimulativnih mjera nova gradska uprava Prijestonice Cetinje pristupila kreiranju novih javnih politika koje imaju za cilj izgradnju privlačnog poslovnog ambijenta nekadašnjeg Oboda za potencijalne investitore, te da će ovo mjesto učinjeti prepoznatljivom lokacijom za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta, što će za krajnji ishod imati i bolji ekonomski standard za sve građane Prijestonice.

Izložba prati period od osnivanja EI Obod 1953. godine, a autorka izložbe je načelnica Arhivskog odsjeka Cetinje Zorica Živković sa saradnicima, službenicima AO Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018