Potpisan Ugovor o otvaranju fabrike u Gornjem Obodu: Najmanje 20 novih radnih mjesta
19.05.2023

U Prijestonici Cetinje danas je potpisan Ugovor o zakupu nepokretnosti na period od 10 godina, i to dvije hale koje se nalaze u okviru kompleksa Gornjeg Oboda površine 6267 m2, čime su stvoreni uslovi za nova investiciona ulaganja, zapošljavanje lokalnog stanovništva i ostvarivanje ekonomskih benefita za Prijestonicu Cetinje.

Ugovor je potpisan između Prijestonice Cetinje i kompanije Sferihome d.o.o. Podgorica čija je primarna djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. U halama koje su predmet zakupa planirana je izgradnja postrojenja za proizvodnju montažnih eko kućica i krovnih konstrukcija.

Ugovorom, koji se zaključuje na period od 10 godina, predviđena je obaveza investicionog ulaganja u hale koje su predmet zakupa u minimalnom iznosu od 500.000,00 eura i otvaranje minimum 20 novih radnih mjesta, a tokom perioda realizacije investicije očekuje se trend rasta broja zaposlenih.

Svjesni činjenice da se jedino investicijama u lokalnu privredu mogu podstaći dinamičan rast i ekonomski razvoj grada, odmah na početku mandata u 2022. godini nova gradska uprava Prijestonice Cetinje pristupila je kreiranju novih javnih politika koje imaju za cilj izgradnju privlačnog poslovnog ambijenta za potencijalne investitore. Kroz definisanje pravnog okvira i usvajanja paketa stimulativnih mjera, izradu planske dokumentacije, rješavanje imovinsko pravnih odnosa i izgradnju putne infrastrukture, kreiran je atraktivan poslovni ambijent koji Cetinje čini prepoznatljivom i privlačnom destinacijom za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta. 

Danas, početak realizacije ove značajne investicije, predstavlja rezultat svega onoga što je urađeno u prethodnoj godini. U narednom periodu očekivanja gradske uprave su slična investiciona ulaganja u naš grad i ono što je najvažnije, otvaranje novih radnih mjesta i bolji ekonomski standard za sve građane Prijestonice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018