Svečanom akademijom obilježeno 120 godina postojanja i rada JPU “Zagorka Ivanović”
16.05.2023

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” sinoć je održana Svečana akademija povodom obilježavanja jubileja 120 godina postojanja i rada Javne predškolske ustanove “Zagorka Ivanović”.

Pozdravljajući prisutne u ime Prijestonice Cetinje i čestitajući ovaj značajan jubilej, gradonačelnik Nikola Đurašković istakao je da vrtić “Zagorka Ivanović” predstavlja jednu od institucija zahvaljujući čijem se trajanju, radu i predanosti prepoznaje naš grad, dajući pozitivan primjer ne samo lokalnoj zajednici, već i društvu u cjelini.

“Generacije svjedoče da je ova ustanova oduvijek bila mjesto koje pruža sigurno i motivaciono okruženje za naše najmlađe, mjesto u kom se osjećaju voljeno, podržano i nadahnuto za svoje prve korake u svijet druženja, odrastanja i obrazovanja”, naveo je gradonačelnik Đurašković.

On se zahvalio timu profesionalaca i stručnjaka vrtića koji svih ovih godina izvode djecu na pravi put i učestvuju u njihovom odgajanju, pružajući im bezbrižno i srećno djetinjstvo i time ostavljaju neizbrisiv trag u njihovim životima i srcima.

“Želim da izrazim posebnu zahvalnost svima vama koji sa predanošću i ljubavlju koja prevazilazi vaše profesionalne dužnosti pružate podršku, sigurnost i bezbrižnost našim mališanima. Njihova radost i sreća najbolji su dokaz vaše pune predanosti i ljubavi prema ovom pozivu koji zavređuje posebno poštovanje, jer djeca su naša nada, inspiracija i snaga koja će oblikovati budućnost kako našeg grada, tako i naše države”, zaključio je gradonačelnik.

Direktorica JPU “Zagorka Ivanović” Maja Mićunović kazala je da se ustanova tokom godina mijenjala izgledom ali je uvijek imala isti cilj – beskompromisan kvalitet vaspitno-obrazovnog rada.

“Danas je naša ustanova prepoznatljiva po svojoj otvorenosti, timskom radu i kvalitetu vaspitno-obrazovnog procesa. Poštujući duh tradicije, težimo kreiranju programa i aktivnosti koje odgovaraju potrebama savremene porodice. Na putu napredovanja veliku podršku imamo od strane resornog ministarstva, Prijestonice, lokalnih privrednika i naših sugrađana”, navela je direktorica Maja Mićunović.

Mališani cetinjskog vrtića pripremili su sa svojim vaspitačicama bogat program: nastup hora “Bašta mašte”, predstavu “Princeza Jelena”, izvedbu “Crnogorsko oro”, kao i brojne plesne nastupe kojima su poslate poruke ljubavi i mira.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018