Čestitka gradonačelnika Nikole Đuraškovića povodom 9. maja, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom
09.05.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom:

Sa posebnim zadovoljstvom, u ime Prijestonice i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Cetinja i Crne Gore čestitam 9. maj - Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Svojom vjekovnom borbom za slobodu, Cetinje je kao bastion građanske Crne Gore zadivilo svijet kao prvo mjesto u kojem je podignut opštenarodni ustanak protiv fašizma i nacizma na prostoru porobljene Evrope, paleći time luču slobode u odbrani univerzalnih vrijednosti antifašizma. Zato je naša dužnost da kao Grad heroj i pobjednik poštujemo, njegujemo i čuvamo od zaborava tekovine 9. maja dobijene u nasljeđe od najhrabrijih šćeri i sinova ove zemlje, koji su svoje živote dali za odbranu slobode, časti i mira tokom antifašističke borbe. Danas se posebnim pijetetom sjećamo i miliona žrtava, svih onih heroina i heroja koji su u ime odbrane čovječanstva i elementarnih civilizacijskih vrijednosti ugradili svoje živote u temelje moderne Evrope.

Uvjeren sam da ćemo poštujući ljudska prava, dostojanstvo i slobode svakog pojedinca, posvećeno raditi na ispunjavanju uslova za uspješno pristupanje najprosperitetnijoj zajednici država, čuvajući svoje antifašističko nasljeđe kao skup progresivnih ideja i vrijednosti.

 

U to ime, vodeći računa o solidarnosti, ravnopravnosti i težnji za očuvanjem mira i prosperiteta naše države kao buduće članice evropske porodice naroda, još jednom vam čestitam jedan od najznačajnijih datuma evropske i svjetske istorije."

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018