Počeo B2B Forum u okviru projekta "Open Tourism PLUS"
09.05.2023

U prostorijama Agencije za razvoj i podršku poslovanju jutros je počeo B2B Forum organizovan u okviru projekta "Open Tourism PLUS" finansiranog iz sredstava Evropske unije.
Projekat "Open Tourism" predstavlja novi model javno-privatne prekogranične saradnje Italija - Albanija - Crna Gora čiji je glavni cilj valorizacija lokalnog istorijskog, kulturnog, gastronomskog i prirodnog bogatstva kroz turističku ponudu, kao i unapređenje ekonomskog i društvenog razvoja.

Prisutnima se u ime Prijestonice obratio zamjenik gradonačelnika Miloš Mudreša, koji je naveo da su realizacijom ovog projekta postignuti vrijedni rezultati u oblikovanju turističke ponude našeg grada, pune valorizacije turističkog potencijala i promocije teritorije Prijestonice Cetinje, podižući svijest o važnosti regionalnih aktivnosti i održivog turizma.

"Važno je istaći da je projekat "Open Tourism" baziran na novom konceptu u turizmu koji se oslanja na sistem difuznog prihvatanja turista i promjeni fokusa sa masovnog na individualni turizam što podrazumijeva bliži odnos turiste i lokalne zajednice i moderniju ponudu u tom segmentu. Akcenat je na prekograničnoj saradnji u ovoj važnoj privrednoj oblasti što predstavlja šansu za unapređenjem kako turističke ponude, tako i uspostavljanja novih održivih partnerstava od kojih će najveću korist imati lokalne zajednice", zaključio je Mudreša.

Pored Prijestonice Cetinje, partnerske organizacije uključene realizaciju ovog pilot projekta su Unija tarantinskih opština "Zemlje mora i sunca" iz Italije u svojstvu vodećeg partnera, kao NVO CEDIR iz Albanije. Na forumu su prisutni i predstavnici privrednog sektora iz navedenih zemalja regiona, kako bi razmijenili međusobna iskustva i informacije u cilju buduće saradnje.

Na današnjem događaju biće riječi o održivom turizmu i upotrebi alata izrađenih u okviru navedenog projekta, kao što su već izrađeni promotivni video i turistički materijali, elektronske brošure i mobilna aplikacija kroz koju su predstavljene sve ponuđene usluge i svi uključeni regioni, a omogućena je i njena nadogradnja i međusobna promocija svih uključenih opština.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018