Njemačka delegacija i predstavnici fondacije Konrad Adenauer u posjeti Prijestonici Cetinje
02.05.2023

Danas je u Prijestonici Cetinje održan sastanak predstavnika gradske uprave sa članovima delegacije iz Njemačke i predstavnicima fondacije Konrad Adenauer (KAS).

Sastanku su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Savo Borozan, poslanici njemačkog Bundestaga Tilman Kuban i Jan Metzler, poslanica pokrajnskog Parlamenta Donje Saksonije Ellen Demuth, gradonačelnik Gelersena Steffen Gärtner, gradonačelnik Binenbitela dr Merlin Franke, direktor fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Jakov Devčić i koordinatorka KAS-a za Crnu Goru Sanija Šljivančanin.

Tema sastanka bili su politički i ekonomski izazovi Prijestonice Cetinje u aktuelnom vremenu, kao i mogućnosti unapređenja saradnje i investiranja u Prijestonicu Cetinje. Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović iskazala je zadovoljstvo današnjom posjetom i istakla da se nada da će sličnih sastanaka biti još više u budućem periodu.

Navodeći da se u ekonomskim odnosima Crne Gore i Njemačke bilježe pozitivni trendovi, predstavnici gradske uprave Prijestonice Cetinje kazali su da je Crna Gora atraktivna destinacija za njemačke investitore, iako mogućnosti za ekonomsku saradnju nijesu u potpunosti iscrpljene. Oni su upoznali goste sa aktivnostima i projektima koje gradska uprava realizuje na planu dinamičnog razvoja Prijestonice, kao i o planovima za budući period.

Gosti su se zahvalili na prijemu i iskazali posebno interesovanje za dva projekta čija je realizacija u toku, koja će u značajnoj mjeri unaprijediti turističku ponudu grada: izgradnju žičare Kotor – Lovćen i izgradnju hotela „Lokanda“, kao i za program podsticaja za investicije u poslovnu zonu „Obod“ i industrijsku zonu „Zagrablje“.

Na kraju sastanaka, iskazano je obostrano zadovoljstvo i spremnost da se izuzetno sadržajna saradnja Crne Gore i Njemačke u narednom vremenu dodatno ojača i unaprijedi kroz mogućnosti investiranja o kojima je bilo riječi.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018