Đurašković: Inauguracija u Podgorici uzaludan pokušaj ekstremizacije i nipodaštavanja Grada heroja
27.04.2023

Izjava gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića povodom inauguracije budućeg predsjednika Crne Gore:

“Kako sam prethodno i saopštio, mišljenja sam da bi inauguracija predsjednika Crne Gore morala da se održi na Cetinju – istorijskom i kulturnom centru države, čiji je status definisan Zakonom o Prijestonici.

Svako drugo rješenje, samim tim i ovo koje je juče saopšteno, osim što je suprotnosti sa tradicijom inauguracije predsjednika Crne Gore u Vladinom domu, loša je poruka i pokazatelj suštine odnosa nepoštovanja prema Prijestonici kao simbolu vječne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja. Pitam se na koji način novoizabrani predsjednik planira obavljati svoje državničke obaveze u rezidenciji na Cetinju ili predsjedavati Senatom Prijestonice kada svoju prvu zvaničnu obavezu i inauguraciju ne želi da realizuje na način na koji su to činili svi njegovi prethodnici?

Kako god, jasno je da i ovaj postupak predstavlja uzaludan pokušaj ekstremizacije i nipodaštavanja Grada heroja jer je jasno da su Cetinje i Cetinjani kroz svoju slavnu istoriji bili i ostali otvoreni za sve dobronajmjerne i časne ljude i mnogo puta do sad dostojanstveno i evropski odgovarali na brojne izazove. Jedno je sigurno - neće se u Podgorici odlučivati o Cetinju.”

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018