Organizovana akcija čišćenja povodom obilježavanja Dana planete Zemlje
22.04.2023

Komunalna policija i inspekcija Prijestonice Cetinje organizovala je akciju čišćenja grada povodom obilježavanja 22. aprila - Dana planete Zemlje.

Ovaj važan ekološki datum obilježen je čišćenjem Vladičine baste i lokaliteta Ševrlja, uz dionicu puta Cetinje – Nacionalni park „Lovćen”, sa ciljem skretanja pažnje da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, da moramo svakodnevno doprinositi očuvanju sredine u kojoj živimo i čuvati naš grad.

Akciji se pridružila i grupa građana „Green Adriatic“, koji volonterski rade na sakupljanju nemarno odloženog otpada, koji nakon selektovanja odnose u Reciklažni centar. Svake posljednje subote u mjesecu „Green Adriatic“ će organizovati ekološke akcije „Reciklažica” u Prijestonici Cetinje, a do sada su organizovali slične akcije i u Tivtu i Kotoru.

Današnju radnu akciju podržala je firma „Martex” d.o.o. Cetinje, u vidu obezbjeđivanja neophodnog materijala za čišćenje pomenutih lokacija.

Podsjećamo, 22. april se širom svijeta obilježava kao Međunarodni dan planete Zemlje kako bi se skrenula pažnja javnosti na odgovornost prema planeti, značaj očuvanja prirode i sprečavanje negativnih posljedica po životnu sredinu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018