Srednja likovna škola „Petar Lubarda“ proslavila Dan škole
21.04.2023

U srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ danas je organizovana svečanost povodom proslave Dana škole. U ime Prijestonice Cetinje, prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Ana Novović.

U svom obraćanju, zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje navela je da bi i mnogo veće sredine od Crne Gore bile ponosne na naziv koji je metaforički određuje kao „zemlju slikara“, te da je pohađati jedinu umjetničku školu u Crnoj Gori koja obrazuje buduće likovne stvaraoce i promotere umjetnosti svojevrsna privilegija.

Umjetnost ima moć da mijenja svijet. Svaki vaš rad, svaka slika koju ste stvorili ima potencijal da utiče na druge ljude i da ih inspiriše. Zato vas pozivam da nastavite da stvarate, da svojim radom širite ljepotu i inspiraciju u svijetu i da u narednom periodu nastavite da doprinosite autentičnosti i promociji naše likovne scene”, zaključila je Ana Novović.

Ovom prilikom, dodijeljene su zahvalnice za doprinos razvoju škole gradonačelniku Prijestonice Cetinje Nikoli Đuraškoviću i Sekretarijatu za obrazovanje, sport i mlade.

Povodom proslave Dana škole upriličen je kulturno-zabavni program koji su učenici škole pripremili sa svojim nastavnicima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018