Osnovna škola „Boro Vukmirović“ proslavila Dan škole
10.04.2023

Osnovna škola „Boro Vukmirović“ danas je proslavila Dan škole, a na prigodnoj svečanosti koja je održana tim povodom prisutne je u ime Prijestonice Cetinje pozdravila zamjenica gradonačelnika Ana Novović.

Podsjećajući na značaj Osnovne škole “Boro Vukmirović” kroz istoriju, zamjenica gradonačelnika Ana Novović istakla je da činjenica da je jedna od prvih osnovnih škola u zemlji podignuta na Rijeci Crnojevića, govori o tome da ona nije bila središte samo srednjovjekovnog života Crne Gore, već i modernijeg doba.

„U ovoj školi se ne samo uči, već i stvaraju prijateljstva, stiču vještine, grade karakter i temelji za uspješnu budućnost, a svako od nas pojedinačno igra važnu ulogu u tom procesu i oblikovanju školske zajednice. Prvo djeca, koja uče nove stvari, razvijaju nove interese i talente. Zatim nastavnici, koji vas upućuju na pravi put, pružaju podršku i pomoć i nesebično prenose svoje znanje, a takođe i mi, iz Prijestonice Cetinje, koji se trudimo da doprinesemo u skladu sa svojim mogućnostima, da imamo sluha za sve vaše potrebe, kako bismo zajednički stvorili atmosferu u kojoj se učenje pretvara u radost”, kazala je Ana Novović.

Direktor škole Savo Radović naveo je da je njihova škola u svom višedecenijskom postojanju iznjedrila mnoga značajna imena iz različitih oblasti, te da se nada da će i sadašnje generacije nastaviti njihovim stopama i postići zapažene rezultate.

Nakon zvaničnog djela programa, upriličen je kulturno-zabavni program koji su učenici škole pripremili sa svojim nastavnicima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018