Udruženje Crnogoraca "Crvenka" u posjeti Prijestonici Cetinje
08.04.2023

Udruženje Crnogoraca “Crvenka” boravilo je danas u zvaničnoj posjeti Prijestonici Cetinje. Sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović i Miloš Mudreša i sekretar Sekretarijata za kulturu Željko Vušurović.

Zvanična posjeta Prijestonici planirana je u okviru programa edukativne ekskurzije ovog Udruženja, kojom je planirana posjeta znamenitih spomenika kulture Crne Gore kroz koje su naši preci gradili crnogorsku državnost.

Predstavnici Udruženja su se zahvalili na prijemu i razgovarali o značaju naše dijaspore, istakavši da im je posjeta Prijestonici Cetinje, kao prijestonom mjestu Crne Gore, izuzetno značajna zbog njenog simboličnog značaja za Crnu Goru i Crnogorce.

Tokom sastanka, predstavnici Udruženja upoznali su prisutne sa programom rada i brojnim projektima koje realizuju, ističući saradnju sa ostalim udruženjima dijaspore-iseljenika. Objasnili su da su do sada organizovali brojne manifestacije, crnogorske večeri, promocije, humanitarne koncerte, ali i ekskurzije kakva je ova, kojima upoznaju mlađe generacija sa njihovom zemljom porijekla i time doprinose jačanju identiteta i veze sa državom maticom.

Na sastanku su sagledane i mogućnosti u pogledu razvijanja privredne saradnje između Prijestonice Cetinje i Opštine Kula, pri čemu bi posrednici bili članovi Udruženja "Crvenka".

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018