Održana promocija knjige „Izviraće đe je izviralo“ autora Zdravka Đuranovića
05.04.2023

Promocija knjige „Izviraće đe je izviralo“ autora Zdravka Đuranovića održana je sinoć u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević”.

Prva knjiga pjesama poznatog crnogorskog umjetnika Izviraće đe je izviralo”, sadrži 100 pjesama, koje su podijeljene na pet podnaslova: „Molitva za Crnu Goru”, „Naša mila Podgorice”, „Stara majko Crnogorko”, „Gusle moje javorove” i „Zemljo orla i sokola”.

Pored autora Zdravka Đuranovića, o knjizi su govorili predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano" Labud Lončar, analitičar Veselin Vujanović, lektorka knjige Ina Đuranović i kompozitor, tekstopisac i pjesnik Momčilo Zeković.

Autor knjige kazao je da se trudio da čitav svoj život promoviše Crnu Goru na jedan jedini način, svojim osjećanjima i postupcima, jer je to ono što čovjeka čini čovjekom.

„Moja ljubav prema Crnoj Gori je sve ono što Crna Gora nudi. To je beskrajna ljepota, to je ono njeno tradicionalno - vjera, obraz, čast i sve pjesme koje su u njoj nastale, njoj su i posvećene“, naglasio je Đuranović.

Stihove iz Đuranovićeve knjige poezije govorile su književnice Ana Ivančević i Vinka Martstjepović-Lerinc, a u muzičkom dijelu programa nastupili su Tanja Šeter, Vesko Mileusnić, Marijana Martinović-Marković, Joko Mićović i autor Zdravko Đuranović, koji je premijerno izveo pjesmu „Crna Goro mili rode“.

Izdavač knjige je Međunarodno udruženje književnih stvaralaca, a organizator događaja je Prijestonica Cetinje u saradnji sa Nacionalnom bibliotekom Crne Gore Đurđe Crnojević”.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018