Završni seminar EU projekta „Inteligentni energetski menadžment i promocija obnovljivih izvora energije” – INER
31.03.2023

Završni seminar projekta „Inteligentni energetski menadžment i promocija obnovljivih izvora energije“ – INER, održan je danas u prostorijama Agencije za razvoj i podršku poslovanju.

Projekat je finansiran iz EU sredstava prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020, a partneri na projektu su grad Ilok kao vodeći partner, NVO LIR Evolution, Opština Laktaši, Udruga EU Centar, Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić i Prijestonica Cetinje.

U ime Prijestonice Cetinje, prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Miloš Mudreša, koji je istakao da su realizacijom projekta postignuti vrijedni rezultate, te da mu je drago što kao partneri ovog projekta rade na podizanju svijesti o energetskoj efikasnosti u Prijestonici i cijeloj Crnoj Gori.

Prijestonica Cetinje učestvovala je u implementaciji projekta INER, a glavna aktivnost bila je zamjena kompletne spoljašnje stolarije na zgradi Sportskog centra Cetinje, uz promociju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Dodatne aktivnosti u projektu uključivale su izradu značajnih strateških dokumenata, odnosno 5 preliminarnih energetskih pregleda za objekate u javnom vlasništvu i izrada tipologije zgrada na teritoriji Prijestonice Cetinje, kao i ciklus treninga energetskog menadžmenta“, objasnio je Mudreša.

Menadžer projekta Miloš Ivanišević, prezentovao je aktivnosti i ostvarene rezultate projekta INER, dok je ekspert Žarko Despotović govorio o primjeni ostvarenih projektnih rezultata u različitim sektorima i izvorima finansiranja projekata iz energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Diskusija o novim mogućnostima u sektoru energetske efikasnosti i obnovljivim izvorima energije vođena je sa dr Nikolom Radunovićem, a konsultant za energetsku efikasnost Božidar Pavlović govorio je o softverskim rješenjima za javne institucije.

INER projekat usmjeren je na promociju korišćenja obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i inteligentne upotrebe energije kroz jačanje znanja, povećanje svijesti, edukaciju i implementaciju pokaznih akcija na javnim objektima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018