Otvorena izložba radova mladih talentovanih slikara „Život je igra u bojama“
28.03.2023

Izložba radova mladih talentovanih slikara „Život je igra u bojama“ otvorena je večeras u prostorijama Agencije za razvoj i podršku poslovanju Prijestonice Cetinje.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijestonice Miloš Mudreša, koji je istakao da organizacijom događaja poput ovoga, ohrabrujemo i afirmišemo djecu sa Cetinja koja žele da se predstave javnosti kroz svoje radove, koje su marljivo pripremali tokom cijele godine.

Vjerujemo da umjetnost i podsticajno okruženje mogu da unaprijede dječiji razvoj, učenje i život i zato večerašnja izložba predstavlja snažan podsticaj za naše najmlađe da nastave da stvaraju, maštaju i slobodno se izražavaju”, naveo je zamjenik gradonačelnika Prijestonice.

Akademska slikarka Jelena Vušurović kazala je da Cetinje kao podneblje ima izuzetno talentovanu djecu, te da treba da nastavimo stopama svih naših slavnih umjetnika.

Prisutnima su se obratile i Dušica Rakočević iz Podgorice, koja je godinu dana provela radeći u galeriji na Cetinju i Sara Crvenica, jedna od autorki izložbe, koja je poručila da je večerašnja izložba ostvarenje njenog sna, kao i da je vrijeme provedeno u galeriji bilo jako lijepo i korisno i da je naučila kako da slika i razvija svoju maštu.

Organizatori izložbe su Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice, Udruženje studenata akademija i Agencija za razvoj i podršku poslovanju, pod mentorstvom akademske slikarke Jelene Vušurović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018