Završeni konzervatorski radovi na sanaciji krune bunara na Balšića pazaru
21.03.2023

Prijestonica Cetinje, u saradnji sa Centrom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, završila je konzervatorske radove na sanaciji kamene krune bunara na Balšića pazaru.

Za projekat „Izrada konzervatorskog projekta i sanacija kamene krune bunara na Balšića Pazaru” dobijene su sve neophodne saglasnosti i dozvole, na osnovu kojih su sprovedene konzervatorske mjere, što je u krajnjem imalo za cilj postavljanje nove kamene krune bunara po uzoru na postojeće arhitektonsko-estetske i ambijentalne u gradu.

Izvedeni radovi po projektu podrazmijevali su demontažu postojeće krune bunara, izradu kamenog elementa krune bunara i novog postamenta, te postavljanje istih.

Prijestonica Cetinje je, na osnovu Konkursa za program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2021. godinu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, prijavila ovaj i 5 drugih projekata i svi su odobreni i podržani u formi sufinansiranja.

Cilj projekta je očuvanje i unapređenje stanja kulturnih dobara, njihova promocija, popularizacija i valorizacija, kao i ljepši vizuelni ambijent dijela grada koji pripada užem istorijskom jezgru Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018