Potpisan Sporazum o partnerstvu u okviru projekta „No Borders for Work!“ iz prekograničnog programa Evropske unije – Crna Gora – Albanija
17.03.2023

Promocija projekta „No Borders for Work!“, koji će se finansirati iz prekograničnog programa Evropske unije – Crna Gora – Albanija, i svečanost potpisivanja Sporazuma o partnerstvu između Prijestonice Cetinje, Nevladine organizacije ProAct Hub" iz Podgorice, Nevladine organizacije „Institut za održive politike“ iz Tirane i opštine Fushe Arrez, održane su danas u Prijestonici Cetinje.

Svečanom potpisivanju Sporazuma o partnerstvu prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Mudreša, gradonačelnik opštine Fushe Arrez Fran Tuci, predstavnica NVO „Institut za održive politike“ Isijda Sinjari, predstavnica NVO „ProAct Hub“ Ana Simonović i koordinator projekta Miloš Ivanišević.

Zamjenik gradonačelnika Miloš Mudreša kazao je da potpisivanje Sporazuma predstavlja još jednu potvrdu odličnih bilateralnih odnosa i saradnje dvije zemlje i izrazio zadovoljstvo i optimizam da će ovaj vid saradnje u kratkom roku pokazati mjerljive rezultate.

„Drago mi je što ćemo na ovaj način unaprijediti socijalno-inkluzivni ekonomski razvoj pograničnih regiona Malesi e Madhe, Fushe Arrez i područja Cetinja i Podgorice. Takođe, poboljšaćemo konkurentnost prekograničnih preduzeća kroz izgradnju kapaciteta za održivo korišćenje lokalnih resursa i potreba tržišta i perspektive za nastavak zapošljavanja i samozapošljavanja u ciljnim sektorima na pomenutim područjima“, naveo je Miloš Mudreša.

Na događaju je iskazana nada da će partneri imati uspješnu saradnju na ovom i drugim projektima, kako bi zajednički radili na rješavanju problema i izazova sa kojima se susrijeću građani prekograničnog regiona, podijeljenog između dvije bliske i susjedne države, Crne Gore i Albanije.

„Potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, u okviru realizacije projekta „No Boarders for Work!“, pored poruke koja dolazi sa vrijednostima univerzalnog, kao neophodnost ima u sebi potrebu za pristup saradnji i stvaranju novih kognitivnih prostora između zemalja regiona i šire“, zaključio je gradonačelnik opštine Fushe Arrez Fran Tuci.

U svom obraćanju, predstavnica NVO „Institut za održive politike“ Isijda Sinjari kazala je da je njihov cilj da pruže podršku ovakvim projektima, te da se trude da budu veza između lokalnih zajednica i projekata za održivi razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 428.085,60 eura, od čega EU kontribucija iznosi 359.500,00 eura ili 83,98%.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018