Đurašković i Timonije: Intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma i realizacije razvojnih projekata u Prijestonici Cetinje
28.02.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea i političkog savjetnika Bertranda Bauchera.

Gradonačelnik Đurašković izrazio je spremnost Prijestonice Cetinje da posvećeno radi na jačanju veza sa Republikom Francuskom, ističući da na takvo opredjeljenje istovremeno utiču snažne veze crnogorskih vladara iz dinastije Petrović sa Francuskom, ali i savremeno partnerstvo koje Crna Gora i ta zemlja imaju u okviru Sjevernoatlantskog saveza.

Tokom sastanka, razmatrane su mogućnosti saradnje francuskih gradova i Prijestonice Cetinje, uključujući i posjetu delegacije Prijestonice gradu Neiju, koja je planirana sa ciljem osnaživanja saradnje na polju lokalne ekonomije i drugih oblasti, ali i stvaranju uslova za razmjenu iskustava.

Ambasador Timonije je informisao gradonačelnika o interesovanju renomiranih francuskih kompanija za projekte vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Prijestonici Cetinje i ocijenio da postoji dosta prostora za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma, kulture i realizacije razvojnih projekata u Prijestonici.

Gradonačelnik Nikola Đurašković se, naglašavajući tradicionalno partnerstvo Crne Gore i Francuske, zahvalio gostima na posjeti i istakao da i u narednom periodu očekuje nastavak uspješne saradnje Prijestonice Cetinje i Ambasade Francuske po pitanju realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata u različitim oblastima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018