Gradonačelnik Nikola Đurašković primio ambasadorku Češke Republike Janinu Hrebičkovu: Unapređenje saradnje između dvije prijateljske zemlje i veliki potencijal za ulaganja
13.02.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa ambasadorkom Češke Republike u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom. Sastanku su prisustvovale i zamjenica gradonačelnika Prijestonice Ana Novović i zamjenica ambasadorke Petra Ali Dolakova.

Gradonačelnik Đurašković se zahvalio na intenzivnoj podršci koju Češka Republika pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji i upoznao ambasadorku sa aktivnostima i projektima koje gradska uprava realizuje na planu dinamičnog razvoja Prijestonice.

Ambasadorka Hrebičkova izrazila je zadovoljstvo radom nove gradske uprave i promjenama koje su evidentne na Cetinju, ističući pritom i zainteresovanost za projekte koji su planirani za budući period i viziju razvoja Prijestonice. Više riječi bilo je i o mogućnostima uspostavljanja novih kontakata i saradnje sa potencijalnim partnerima i investitorima iz Češke Republike.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i ukazano na važnost deblokade institucija u cilju prevazilaženja postojećih problema koji predstavljaju značajnu prepreku procesu evropske integracije Crne Gore.

Ambasadorka se zahvalila na podršci koju Prijestonica Cetinje pruža Ukrajini od početka rata, naglasivši da je vanjska politika Republike Češke trenutno primarno fokusirana na pružanju pomoći toj zemlji.

Na kraju sastanaka, gradonačelnik Đurašković i ambasadorka Janina Hrebičkova iskazali su uvjerenje da će izuzetno sadržajna saradnja Crne Gore i Republike Češke u narednom vremenu biti dodatno ojačana i unaprijeđena.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018