Dodijeljena godišnja priznanja iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje za 2022. godinu
10.02.2023

Svečanost povodom uručenja godišnjih priznanja iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje za 2022. godinu, održana je večeras u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“.

Na početku svečanosti, prisutne je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je iza nas veoma uspješna godina kada su u pitanju sportisti i sportski klubovi.

„Prijestonica Cetinje i naši sportisti prepoznaju se po izvanrednim rezultatima, sportskom duhu i umijeću, ali i posvećenosti trenera, stručnih štabova i menadžmenta. To je razlog zbog kojeg smo večeras ovdje, da vas pohvalimo, nagradimo, čestitamo i da vam se zahvalimo na svemu što radite, jer svojim uspjesima ne predstavljate samo sebe, već i svoj grad i državu u najboljem svijetlu. Sportisti su naši najbolji ambasadori, jer na najvećim sportskim borilištima ponosno, časno i uspješno promovišu ime Prijestonice Cetinje i države Crne Gore”, istakao je gradonačelnik Nikola Đurašković.

Gradonačelnik Prijestonice podsjetio je na projekte i aktivnosti koje je gradska uprava realizovala u prethodnih jedanaest mjeseci u cilju poboljšanja uslova rada sportskih kolektiva, te da je za 2023. godinu izdvojen do sada najveći budžet za podršku sportu.

„Zadatak naših sportista je da istraju, da se takmiče, da se sportski i dostojanstveno ponašaju i u porazu i pobjedi, a naš zadatak, kao gradske uprave, je da vam obezbijedimo kvalitetne uslove da na sportskim terenima date najbolje od sebe. Upravo to i činimo. Kako bi sportska infrastruktura pratila uspjehe i rezultate naših sportista, gradska uprava je u proteklih 11 mjeseci intenzivno radila na poboljšanju uslova rada i takmičenja svih sportskih kolektiva u gradu”, poručio je gradonačelnik Đurašković.

Najbolji sportista u Prijestonici za 2022. godinu je Nikola Prlja, član Kik boks kluba „Lovćen", a za najboljeg trenera izabran je Janko Kuzman. Nagrade za najbolje mlade sportiste do 18 godina za 2022. godinu pripale su Pavlu Vušuroviću iz Kik boks kluba „Lovćen“ i Andriji Martinoviću iz Džudo kluba „Crnogorac“, koji je proglašen za najbolju sportsku organizaciju u Prijestonici za 2022. godinu

Za najperspektivnije mlade sportiste do 16 godina izabrani su Filip Božović (Rukometni klub „Lovćen), Aleksa Božović (Atletski klub „Lovćen“), Nikola Čelebić (Džudo klub „Crnogorac“), Mirko Božović (Kik boks klub „Lovćen“) i Peko Đurović (Šah klub „Crnogorac“). Titulu najboljeg  sportskog radnika u Prijestonici za 2022. godinu dobio je Stevo Knežević iz Džudo kluba „Crnogorac“.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio trener Kik boks kluba „Lovćen” Janko Kuzman, koji se zahvalio Prijestonici Cetinje na uručenim priznanjima, istakavši da im ona mnogo znače i da se nada da će i u ovoj godini ostvariti vrhunske rezultate.

Na prijedlog Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje, dodijeljene su i zahvalnice svima koji su dali značajan doprinos afirmaciji sporta Prijestonice u godini za koju se dodjeljuje priznanje. Zahvalnice su dodijeljene Mariji Vuković, Nikoli Peroviću, Milošu Ražnatoviću i Ivanu Pavićeviću, Milošu Vujoviću, Filipu Radoviću, Aleksandru Saši Rakočeviću, Saši Mašanoviću, Igoru Markoviću, Osnovnoj školi „Lovćenski partizanski odred” i medijskoj kući RTV „Cetinje”.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018