Dodijeljene nagrade za filantropiju „Iskra”
07.02.2023

Tradicionalna dodjela nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra” za 2022. godinu održana je sinoć u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom". Pozdravnim obraćanjem, svečanost je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Mudreša.

„Priznanje „Iskra” predstavlja nesebičnu želju da se ličnim djelovanjem utiče na opštu dobrobit i podsjeća na moralnu obavezu svih nas, kao članova društva, da posvećeno razvijamo društvenu odgovornost. Vjerujem kako je danas, upravo kroz događaje nalik ovome, dodatno sazrela svijest o tome koliko je važno njegovati pristup zasnovan na vrijednostima koje se primarno ogledaju kroz dobrotu, ljubav i etičko ponašanje prema drugim ljudima. Upravo te vrijednosti su tokom istorije formirale naš identitet i tradiciju, stvarajući duh solidarnosti i otpora i pružajući ruku nade za svijetliju budućnost”, rekao je Miloš Mudreša.

Zamjenik gradonačelnika Prijestonice čestitao je organizatorima događaja, koji su sada pretvorili u godišnju tradiciju izražavanje zahvalnosti za građanske i ljudske vrijednosti brige jednih prema drugima, kao i dobitnicima nagrada koji nas, kako je kazao, svojim postupcima stalno podsjećaju na to koliko je važno davati i pomagati. 

„Prijestonica Cetinje, kao simbol trajanja jedne zemlje, inspiracija i izvorište nade, ima značajnu ulogu u razvoju filantropije. Kroz učešće u brojnim humanitarnim akcijama, socijalnu politiku i nastojeći da u što većoj mjeri podrži i pomogne pojedincima suočenim sa teškoćama, Prijestonica Cetinje nastoji da slijedi primjer dobitnika nagrade za filantropiju „Iskra“ podržavajući mnoge plemenite inicijative, a sa takvim radom nastavićemo i u budućem periodu”, zaključio je Mudreša.

Tokom događaja, dodijeljeno je deset nagrada i priznanja. Nagradu za doprinos lokalnoj zajednici dobio je Put-Gross d.o.o. Specijalno priznanje za podršku mladima pripalo je Coca-Coli HBC Crna Gora, dok je specijalno priznanje za doprinos dijaspore dobio Sait Latić. Gordana Sarić, grupa „Ana Đoković – In memoriam“, Aleksandar Vuković, Rasema Hekalo i Humanitarni fond „Hilal“ dobitnici su specijalnih priznanja za građanski doprinos opštem dobru.

Ovogodišnja nagrada za individualni doprinos dodijeljena je Hajrudinu Lediniću, a nagrada za dobročinstvo posthumno je dodijeljena dr Dušanu Kosoviću.

Dodjelu nagrada „Iskra” organizuje Fond za aktivno građanstvo uz podršku Privredne komore i Fondacije „Ćano Koprivica”.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018