Započeti radovi na sanaciji unutrašnjosti crkve Svetog Antuna Padovanskog
02.02.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i zamjenik gradonačelnika Miloš Mudreša obišli su radove na sanaciji unutrašnjosti crkve Svetog Antuna Padovanskog.

Tokom prethodnih mjeseci, plafon i unutrašnji zidovi crkve pretrpjeli su značajna oštećenja, koja su prijetila da dođe do urušavanja. S tim u vezi, Prijestonica Cetinje započela je radove na sanaciji unutrašnjosti crkve, kako bi taj prostor imao optimalne uslove za funkcionisanje.

U okviru radova u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, završeno je uklanjanje postojećeg malterisanog ravnog dijela plafona, a trenutno se postavljaju konstrukcije za izradu gipsanog plafona na istoj visini, nakon čega je planirano povezivanje sa lučnim malterisanim ivicama i farbanje do visine gipsane bordure.

Gradonačelnik Nikola Đurašković se zahvalio sestrama Franjevkama crnogorske provincije reda Bezgrešnog začeća na nesebičnoj podršci koju pružaju onima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na vjeru i naciju, čime ostavljaju neizbrisiv trag kroz dugogodišnji život i rad na Cetinju.

Izvođač radova na sanaciji unutrašnjosti crkve Svetog Antuna Padovanskog je Bombeton d.o.o.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018