Gradonačelnik Prijestonice Cetinje posjetio crkvu Svetog Antuna Padovanskog na Cetinju
13.12.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sa zamjenikom Milošem Mudrešom posjetio je crkvu Svetog Antuna Padovanskog na Cetinju, u sklopu koje preko 75 godina, svoju misiju obavljaju časne sestre Franjevke pripadnice reda Bezgrešnog začeća. Sastanku su prisustvovali nadbiskup barski monsinjor Rok Đonlešaj, biskup u miru monsinjor Zef Gaši, kao i setre Lidia Kqira, Maksimilijana Šuman i Jozefina Biba.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje je istakao da sestre Franjevke, volontirajući i pomažući onima kojima je to najpotrebnije, vrše misiju kojom ulivaju nadu i utjehu bolesnim i nemoćnim ljudima:

,,Naši sugrađani prepoznaju vaš trud u Bolnici „Danilo I” koji sa puno vjere i potpunom predanošću sestre Franjevke reda Bezgrešnog začeća obavljaju decenijama, a gradska uprava će nastaviti da bude vaša podrška i u narednom periodu”, naveo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Đurašković je istakao da će Prijestonica Cetinje finansirati rekonstrukciju plafona crkve Svetog Antuna Padovanskog, koji je pretrpio značajna oštećenja prilikom nedavnih padavina. Na sastanku se govorilo i o mogućnostima za rekonstrukciju cijelog objekta i zaštiti ovog spomenika kulture, kao i o daljim aktivnostima sestara Franjevki na Cetinju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018