Otvorena izložba radova sa Međunarodnog konkursa za novu sportsku dvoranu na Cetinju
22.11.2022

Izložba radova sa Međunarodnog konkursa za idejno arhitektonsko rješenje sportske hale na Cetinju otvorena je večeras u Ateljeu Dado i biće dostupna za posjetioce do 06. decembra 2022. godine.

Izložbu konkursnih radova otvorio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković, istakavši da izgradnja nove sportske dvorane predstavlja istorijski projekat od kapitalne važnosti za unaprijeđenje standarda života mladih ljudi na Cetinju.

„Prijestonica je simbol države, kulturni, istorijski i duhovni centar, ali i tradicionalno uspješan grad u sportskim nadmetanjima zahvaljući tradiciji naših sportista i sportskih klubova. Izgradnjom nove sportske dvorane stiču se uslovi da u našem gradu, na utakmicama naših reprezentacija, dočekujemo najslavnije i najtrofejnije evropske i svjetske timove“, rekao je gradonačelnik.

Međunarodni konkursni žiri pregledao je sve radove i donio odluku po kojoj je rad pod šifrom SDC2022, koji je na konkurs prijavio BIRO 81000 iz Podgorice, osvojio prvo mjesto. Na drugom mjestu rang liste, prema odluci konkursnog žirija, našao se rad pod šifrom BVN6164, a trećeplasirani je projekat pod šifrom MON0389. Pored nagrađenih radova, konkursni žiri je odabrao još četiri rada sa Konkursa koje će Prijestonica Cetinje otkupiti.

Predsjednik žirija, prof. dr Dušan Vuksanović, obrazložio je odluku žirija o izboru dobitnika nagrada.

Nadam se, i nadamo se da će autorima prvonagrađenog rješenja biti omogućeno da očuvaju autorsko rješenje tokom predstojeće izrade glavnog projekta, i naročito tokom izgradnje ove polivalentne sportske hale. Istovremeno treba imati u vidu da će se, i projektanti i izvođači radova, neizbježno suočiti sa izazovima koji svakako nisu mogli biti sagledani na nivou konkursnog idejnog rješenja, a to je takođe motiv i razlog da se istraje na realizaciji ideje projekta”, zaključio je predsjednik žirija.

Predstavnik pobjedničkog rješenja, studija BIRO 81000 Dejan Đurović pozdravio je organizovanje izložbe koja doprinosi transparentnosti procesa i razmjeni iskustava i mišljenja i iskazao želju da naredni korak, izrada glavnog projekta sportske dvorane i izvođenje radova, bude jednako uspješan kao i konkursni proces.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018