Povodom Dana Prijestonice Cetinje održan sastanak premijera dr Dritana Abazovića i gradonačelnika Nikole Đuraškovića
16.11.2022

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović razgovarao je sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem. Sastanak je organizovan povodom Dana Prijestonice, a sastanku je prisustvovao i odbornik u Skupštini Prijestonice Slavko Šole Janković.

U srdačnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o projektima sa prostora Prijestonice koji su svrstani u Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu poput izgradnje nove sportske hale na Cetinju, ali i rješavanja glavnih infrastrukturnih problema Prijestonice, među kojima su istaknuti problemi sa vodosnabdijevanjem i tretmanom otpadnih voda.

Premijer Abazović je istakao da će pored opredijeljenih sredstava za projekte na teritoriji Prijestonice Cetinje po osnovu Zakona o Prijestonici, Vlada Crne Gore uložiti napore da pruži dodatnu pomoć u cilju što uspješnije realizacije planiranih projekata.

Đurašković je premijera upoznao sa zatečenim stanjem u Prijestonici i neisplaćenim dugovanjima, naročito u dijelu poreza i doprinosa prema zaposlenima kao i dugovanjima lokalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija Cetinje" prema Elektroprivredi Crne Gore, ali i činjenicom da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju cjelokupne vodovodne mreže gotova.

Govorilo se o problemima koji sprječavaju rad na izgradnji sportske sale u okviru Osnovne škole "Lovćenski partizanski odred", nastavku izgradnje puta na dionici Cetinje - Čevo - Nikšić, kao i problemima sa kojima se suočavaju bivši radnici IMO Košuta.

Razmijenjena su mišljenja i o novim projektima i idejnim rješenjima poput projektovanja regionalnog puta Ulići - Rijeka Crnojevića - Virpazar, kao i još boljeg povezivanja Cetinja i Kotora.

Sagovornici su se saglasili da Prijestonica raspolaže velikim i neiskorišćenim turističkim potencijalom, poput ikone Bogorodice Filermose i da će na turističku ponudu grada i države pozitivne implikacije imati žičara Kotor - Lovćen.

Abazović i Đurašković su se osvrnuli na rad nove lokalne samouprave i složili da
nastupa vrijeme odgovornijeg djelovanja u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Prijestonice.
 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018