Simbolično obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa
14.11.2022

Povom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, zgrada Prijestonice Cetinje večeras će biti osvijetljena plavom bojom, simbolom borbe protiv dijabetesa.

Svjetski Dan borbe protiv dijabetesa se obilježava svake godine 14. novembra i predstavlja najveću svjetsku kampanju usmjerenu na podizanje svijesti o ovoj bolesti i mogućnostima njene prevencije. Važnost obilježavanja ovog datuma je od primarnog značaja, budući da se bavi tekućim pitanjima dijabetesa i služi kao platforma za promovisanje aktivnosti IDF-a (International Diabetes Federation) tokom cijele godine i kao pokretač svih koordiniranih akcija koje se suočavaju s dijabetesom kao globalnim svjetskim problemom.

Posljednjih godina postignut je ogroman napredak na ovom polju. Međutim, od izuzetne je važnosti da se razvojni rad nastavi, kako bi se uticalo da ljudi sa ovim stanjem žive što kvalitetnijim životom.

Logo plavog kruga je prihvaćen 2007. godine kao zaštitni znak nakon što je izglasana rezolucija Ujedinjenih Nacija i predstavlja zajedništvo globalne zajednice dijabetičara kao odgovor epidemiji dijabetesa.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018