Položeni vijenci na Spomen kosturnicu i kod Vlaške crkve povodom obilježavanja 13. novembra, Dana oslobođenja Cetinja
13.11.2022

Polaganjem vijenaca na Spomen kosturnicu, počelo je obilježavanje 13. novembra – Dana oslobođenja Cetinja.

Vijence su položili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, predsjednica Skupštine Prijestonice Milena Vujačić i predsjednik Udruženja boraca Narodno oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja Stevan Radunović.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Nikola Đurašković je podsjetio na značaj 13. novembra, ističući kako je kulturu sjećanja i stalnu potrebu za dodatnim učenjem nacionalne istorije potrebno prenositi na mlađe generacije, koje svoju inspiraciju za dalji rad i napredak mogu i moraju naći u primjerima naših herojskih prethodnika.

Oslobođenje Cetinja i pobjeda antifašizma u Drugom svjetskom ratu skupo su plaćeni životima naših herojskih predaka. Naša je obaveza da čuvamo sjećanje na njihova slavna djela, da poštujemo vrijednosti antifašizma, slobode i jednakosti među ljudima. Ukoliko mi danas, građanskim i demokratskom sredstvima, putem dijaloga i tolerancije odbranimo te vrijednosti, njihova žrtva i njihova borba nijesu bili uzaludni. To je naša najveća obaveza kako prema njima, tako i prema našim potomcima, ali i prema državi koja je baš na tim vrijednostima satkana”, zaključio je gradonačelnik Prijestonice.

U znak sjećanja na stradale rodoljube, gradonačelnik Nikola Đurašković, predsjednica Skupštine Milena Vujačić i predsjednik UBNOR-a Stevan Radunović su položili vijence i kod Vlaške crkve.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018