Program proslave 13. novembra - Dana Prijestonice Cetinje
04.11.2022

Prijestonica Cetinje posredstvom Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade i Sekretarijata za kulturu, a u saradnji sa lokalnim sportskim klubovima i kulturnim ustanovama, organizovala je bogat program proslave 13. novembra - Dana Prijestonice.

Program obuhvata period od 01. do 25. novembra 2022. godine, a za prvu sedmicu predviđene su sportske aktivnosti: XX Međunarodna atletska trka ,,Oslobođenje Cetinja“ koja je održana u utorak 01. novembra, prvi „Cetinjski polumaraton“ u organizaciji Triatlon kluba „Lovćen“ koji će se održati u subotu 05. novembra, a XVI Međunarodni džudo turnir „13. novembar“ u organizaciji Džudo kluba  „Crnogorac“ u nedjelju 06. novembra 2022. godine. Sportski program nastavlja se i naredne nedjelje, kada će biti održano Prvijenstvo Cetinja u karambolu u organizaciji Bilijar kluba „Biljarda“ od 11. do 13. novembra 2022. godine i Otvoreni kup Prijestonice u bench pressu i mrtvom dizanju koje će se održati u subotu, 12. novembra 2022. godine.

Glavni dio programa će biti Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, koja će se održati 13. novembra 2022. godine, sa početkom u 12 sati, dok će prije toga biti položeni vijenci na Spomen kosturnicu i kod Vlaške crkve. Takođe, tradicionalni Crnogorski likovni salon „13. novembar“ biće otvoren 12. novembra 2022. godine u galeriji „Miodrag Dado Đurić“.

Pored ovih aktivnosti, programom je predviđeno i predstavljanje knjige Vladimira Đ. Popovića ,,Crna Gora u doba Veljega rata“, cjelovečernji koncert KUD-a „Njegoš“, dodjela nagrade Aleksandar Leso Ivanović, Izložba međunarodnih konkursnih radova za idejno arhitektonsko rješenje sportske hale na Cetinju, a za kraj programa proslave Dana Prijestonice održaće se „Cetinje Montenegro Fight“, profesionalna kick box revija.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018