Održana XX Međunarodna atletska trka „Oslobođenje Cetinja”
01.11.2022

Sportski program povodom obilježavanja 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje počeo je danas u 12 časova, kada je održana Međunarodna atletska trka „Oslobođenje Cetinja”.

Današnji događaj otvorila je zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović: Međunarodna atletska trka „Oslobođenje Cetinje” je jedna od najprestižnijih atletskih manifestacija u Crnoj Gori, te je kao takva događaj od velikog značaja za naš grad, ali i ovaj sport. Ponosni smo što time na najbolji način promovišemo Prijestonicu na domaćoj i regionalnoj sportskoj sceni, ali i nastavljamo divnu tradiciju, s obzirom da je prva ulična trka povodom Dana oslobođenja Cetinja održana 1945. godine, kada su na ulicama našeg grada nastupili takmičari iz ekipe Lovćena, Narodne odbrane i Gimnazije.”

I ove godine, na događaju je nastupilo više stotina takmičara, počev od naših najmlađih sugrađana, sve do atletičarki i atletičara iz zemlje i regiona. Proglašeni su pobjednici u više kategorija.

U seniorskoj konkurenciji, pored Uroša Gutića, drugo mjesto pripalo je Ivanu Bubnovu, a treće Marku Kavaji. U ženskoj konkurenciji, iza Slađane Pejović, na cilj je stigla Elzana Guberinić, dok je treće mjesto zauzela Nikolina Marović.

U kategoriji juniora i juniorki, koji su se takmičili na dionici dugoj 2 kilometra, najbolji su bili Miloš Radović, Ivan Popović i Miloš Pušonjić, a u ženskoj konkurenciji Jovana Vučetić, Antonela Gazivoda i Nora Selčanin.

Među srednjoškolcima, u muškoj konkurenciji najbolji su bili Dejan Marković i Vladimir Marinović, a u ženskoj konkurenciji Anastasija Pajović i Marija Jovićević.

Najbrži osnovci bili su Vuk Kostić, Mihailo Jovićević i Predrag Popović, a kod djevojčica  Valentina Perović, Lejla Maljević i Sofija Martinović.

U kategoriji veterana pobjedu je odnijela Rada Miladinović u ženskoj konkurenciji, a Velimir Ćorović u muškoj konkurenciji.

Najbolji među rekreativcima bili su Kristijan Lavović i Marko Milojko.

U konkurenciji članova Vojske Crne Gore najbrži je bio Slavko Rakočević, dok su u konkurenciji Policije pobjedu odnijeli Veselin Petrušić – prvo mjesto i Radomir Radunović koji je osvojio drugo mjesto. U ženskoj konkurenciji, prva do cilja stigla je Biljana Radunović.

Na trci su nastupili takmičari iz atletskih klubova Crne Gore i zemalja iz okruženja koji su se takmičili na dionici od 800 metara. U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta zauzele su Sara Vučetić, Same Camič i Anđela Vučetić, a u muškoj konkurenciji Matija Bulajić, Nemanja Madžgalj i Nikola Golubović.

Na današnjoj trci proglašeni su i najbolji crnogorski takmičari. Najbolja juniorka je Jovana Vučetić, najbolji junior Miloš Radović, najbolja seniorka Slađana Pejović, a najbolji senior Marko Kavaja. Najmlađi učesnik trke bio je Demir Maljević.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je KUD “Njegoš“ i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“.

Organizatori današnje trke su Prijestonica Cetinje u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, Atletskim klubom Lovćen, Vojskom Crne Gore, KUD-om Njegoš i dječijim vrtićem “Zagorka Ivanović”.

Prijestonica Cetinje je ovom prilikom opredijelila novčane nagrade za najbolje plasirane u seniorskim i juniorskim kategorijama iz Crne Gore i za najbolje seniore i juniore u ukupnom plasmanu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018