Održana kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama „ONA treba – ONA mora“
28.10.2022

Nevladino udruženje FLUX, pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, realizuje kampanju za borbu protiv nasilja nad ženama pod nazivom „ONA treba – ONA mora“. Projekat se realizuje iz sredstava koja su na prošlogodišnjem konkursu Prijestonice Cetinje oprijedijeljena za podršku nevladinim organizacijama.

Izložba umjetničkih radova koja je organizovana u okviru ovog projekta otvorena je danas, na Balšića pazaru, a paralelno sa njom započinje i kampanja na društvenim mrežama FLUX-a. Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici Prijestonice Cetinje, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Savo Borozan i saradnice zadužene za rad sa NVO.

Cilj kampanje „ONA treba – ONA mora“ je aktuelizovanje nužnosti uspostavljanja rodno ravnopravnog društva, podizanje nivoa svijesti o problemu nasilja nad ženama, te da se korišćenjem umjetničkih i društveno odgovornih radova – angažovanih plakata, osnaže ranjive grupe da se javno i otvoreno govori o ovoj temi.

U prvoj fazi projekta izloženi su radovi sljedećih autorki koje su se direktno uključile u borbu protiv nasilja: Sandra Đurović, Maša Elezović, Iva Ivanović, Arijana Kadić, Ana Knežević, Ana Matić, Maša Mušikić, Suzana Pajović, Jadranka Simonović, Helena Tošić, Irena Vuković i Adela Zejnilović. Kustoskinja izložbe je Milena Pejović Eraković

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018