Završen Međunarodni javni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za sportsku halu na Cetinju: Odabrano pobjedničko rješenje
22.10.2022

Međunarodni žiri, odabran za potrebe Međunarodnog javnog konkursa za idejno arhitektonsko rješenje za sportsku halu na Cetinju, odlučio je koji od prijavljenih radova je prvorangirani. Radi se o radu pod šifrom SDC2022, koji je na konkurs prijavio BIRO 81000  iz Podgorice.

Autori projekta su Ivan Jovićević i Dušan Đurović, sa saradnicima Denisom Tahirovićem, Teodorom Bjelić, Ksenijom Gomilanović i Oliverom Mirković, dok su saradnici na konstrukcijama bili Ivan Živković i Mladen Muhadinović.

Na drugom i trećem mjestu rang liste našli su se radovi pod šiframa BVN6164, odnosno MON0389, a pored ovih radova stručni žiri je odabrao još četiri rada sa konkursa koje će Prijestonica Cetinje otkupiti. Na konkursu je pristiglo ukupno 15 radova.

Drugorangirani rad na Međunarodnom javnom konkursu je rad internacionalnog tima autora koji čine Mirko Popović, Žaklina Nježić i Zoltan Schrammel , a saradnica na konstrukcijama je Jelena Vilotijević.

Autori trećeplasiranog rada su Hristijan Ivanovski, Viktorija Bogdanova i Aleksandar Smijanoski iz Skoplja, sa saradnicima Blagojem Dimitrieskim i Martinom Shterjovom.

Prijestonica Cetinje je raspisala Međunarodni javni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje za sportsku halu na Cetinju, na osnovu ranije donešene odluke Skupštine Prijestonice Cetinje kojom je precizirana lokacija, gabariti i drugi kriterijumi za izgradnju nove sportske hale.

Nakon završetka konkursa i objave rang liste, slijedi priprema i raspisivanje tendera po principu „projektuj i izgradi“ nakon čega i početak radova na izgradnji sportske hale na Cetinju, koja bi trebalo da započne naredne godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018