Posjeta ambasadora Hrvatske Prijestonici Cetinje
19.10.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je u zvaničnu posjetu ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića, a sastanku je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Ana Novović.

“Što se tiče Hrvatske, mi imamo dosta jednostavnu politiku prema Crnoj Gori - naša politika je isključivo da budemo dugoročno dobri susjedi”, istakao je ambasador Hrvatske Veselko Grubišić, naglasivši podršku koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija.

Gradonačelnik Nikola Đurašković iskazao je zadovoljstvo povodom posjete ambasadora Hrvatske i interesovanje za dalje produbljivanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i za bratimljenje Prijestonice Cetinje i glavnog i po broju stanovnika najvećeg grada Hrvatske – Zagreba.

 “Prijateljski odnosi između Crne Gore i Hrvatske mogu poslužiti kao primjer ostalim državama u regionu, ali i širem okruženju. Odnosi ove dvije zemlje su izraz regionalne stabilnosti, saradnje i posvećenosti, što predstavlja siguran okvir za njihov demokratski i ekonomski napredak”, rekao je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

Na kraju razgovora iskazana je obostrana spremnost na saradnju, posebno po pitanjima ekonomije, kulture i turizma, kao i mogućnost kooperacije na programima prekogranične saradnje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018