Ministar Dukaj posjetio Prijestonicu Cetinje: Efikasno u službi građana
05.10.2022

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u posjeti Prijestonici Cetinje tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Nikolom Đuraškovićem i njegovim saradnicima.

 

Tokom sastanka, ministar Dukaj i gradonačelnik  Prijestonice Cetinje razgovarali su o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

 

Ministar Dukaj je kazao da je Ministarstvo javne uprave potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

 

„Preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, te produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava“, istakao je Dukaj.

 

On je istakao da u ostvarivanju ovog cilja moramo zajednički usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i Prijestonice Cetinje, te da će vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu i reformi javne uprave.  

Gradonačelnik Đurašković je upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji povećanja efikasnosti rada Prijestonice Cetinje.

 „Nastojimo  da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života građana Cetinja“, istakao je gradonačelnik Nikola Đurašković.

Na sastanku je bilo riječi o digitalizaciji javne uprave, reformi zakonodavstva u oblasti lokalne samouprave i drugim temama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018